1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.
  2. Ziyaretçi, Yeni forumumuz hepinizin hizmetine açılmıştır. Hepimize hayırlı olsun.
    Duyuruyu Kapat
  3. AoiFansub Başvuruları Açılmıştır! Başvurmak isteyen arkadaşlar başvuru formunu doldurarak başvuruda bulunabilirler.
    Duyuruyu Kapat

Antik Japon Tanrıları

'Japon & Uzakdoğu Kültürü' forumunda Takura tarafından 19 Ocak 2017 tarihinde açılan konu

  1. Takura

    Takura Aktif Üye
    Aoi Ailesi - Yeni Üye

    Katılım:
    21 Aralık 2016
    Mesaj:
    14
    Alınan Beğeniler:
    14
    Merhaba arkadaşlar
    Yunan,Mısır ve Romalıların mitolojik tanrılarının olduğunu ve isimlerini nerdeyse hepimiz biliyoruz.Biz Japonlarında her millletin olduğu gibi mitolojik antik tanrıları var gelin hep birlikte bazılarını tanıyalım

    Amaterasu

    [​IMG]
    Amaterasu(天照), Amaterasu-ōmikami(天照大神/天照大御神) veya Ōhirume-no-muchi-no-kami(大日孁貴神), (Japonca: parlak gök), önemli şintokamisi. Japon imparatorluk ailesi bu Güneş tanrıçasının soyundan geldiğini öne sürer. Amaterasu, babası İzanagi'nin sol gözünden doğmuştur. Mitolojide, erkek kardeşi Susanoo'ya kızıp bir mağaraya saklandığı ve dünyayı karanlığa boğduğu anlatılır. Japonya'nın en önemli şinto tapınağı İse'de bu tanrıçaya tapınılır.



    Japon ejderhası

    [​IMG]


    Japon ejderhası (Japonca: 日本の竜 Nihon no ryū), Japon mitolojisinde bulunan efsanevi yaratıklardır. Japon ejderhası efsaneleri, yerel efsaneler ile Çin, Kore ve Hindistan'dan gelen ejderhalar hakkındaki hikayelerin karışımından oluşur. Ejderhanın stili Çin ejderhasından büyük ölçüde etkilenmiştir. Diğer Asya ejderhaları gibi, çoğu Japon olanı yağış ve su cisimleri ile ilişkili su tanrılarıdır ve tipik olarak pençeli ayakları olan büyük, kanatsız, serpantinli yaratıklar olarak tasvir edilmiştir.

    Eski Japonca'da tatsu, Çince kökenli ryū veya ryō (竜), Sanskritçe kökenli nāga (ナーガ) ve İngilizce kökenli doragon (ドラゴン) olmak üzere modern Japonca'da "ejderha" kelimesini tarif eden çok sayıda kelime bulunmaktadır. .



    Kitsune

    [​IMG]

    Kitsune japoncada tilki manasına gelir. İnari İlâhının kutsal hayvanı olarak bilinir. Birçok görüntülemelere göre özellikle beyaz olanlar kutsal sayılır.

    İnari'nin (kendisi dahi ara sıra bir tilki şeklinde gösterilir) güvenilir varlıkları olarak uğur getirdiklerine inanılır, ancak masallarda ve destanlarda kimileyin başka yönleri de vardır. Birçok hikayede insanlarla olan ilişkileri başta insanlar için faydalı nitelenir ancak en küçük bir olumsuzluk bile durumu tam tersine çevirebilir ve korkunç olaylara yol açabilir.

    Amatsu Mikaboşi

    [​IMG]
    apon Mitolojisinde Ama-tsu-Mikaboshi, (Japonca:天津甕星,"Cennetin Ağustos Yıldızı") ya da Ame-no-Kagaseo (Japonca:天香香背男, "Parlak Erkek") ve Ama-no-Minaka-nushi ("Orta cennetlerin İlahi efendisi") olarak da bilinir.Bir Şinto tanrısı'dır. Özünde aslında Düzen öncesi kaos ve kutup yıldızının tanrısı'dır.Bu tanrı tüm yıldızların tanrısı Ama-no-Minaka-Nushi'yle özdeşleştirilmeden önce, Çin Budizmi'nin etkisiyle "Myo-Ken" (Sudarshana)'le, ayrıca Venüsle ya da kutup yıldızıyla bir tutulmuştur. bir kaos tanrısı olduğu için acımasız ve şeytani bir tanrıdır.Kami olarak bilinen Japon tanrıları ile Japon mitolojisinin temel unsurlarından biridr. Nihon Shoki'de Takemikazuchi-no-kami'nin Izumo ülkesi'ni fethi sırasında, onun düşmanı olarak anılır. Kojiki'de de Takeminakata karakteriyle bir tutulur.


    Susanoo
    [​IMG]



    Susanoo, Japon Mitolojisi'nde bir tanrıdır. Susanoo'nun ismi Nihonshoki'de Susanoo no Mikoto (素 戔男尊, 素戔嗚尊) olarak, Kojiki'de ise Takehaya Susanoo no Mikoto veya Tatehaya Susanoo no Mikoto (建速須佐之男命) olarak yazılır. İzumokoku Fudoki'de ise Kamu Susanoo no Mikoto (神須佐能袁命) ve Susanoo (須佐能乎命) olarak geçmektedir. Amaterasu’nun erkek kardeşi olup, mitolojide onunla birlikte Japonya'nın gücünü simgeleyen bir ikili olarak gösterilir.


    İzanagi ile İzanami
    [​IMG]

    İzanagi ile İzanami (Japonca :いざなぎ 及び いざなみ), inanışa göre, gökyüzü ile yeryüzünün kaostan ayrışmasından sonra ortaya çıkan kardeş tanrıların 8. çiftidirler. Gökyüzünün yüzen köprüsünden, tanrısal mücevherlerle süslü bir mızrakla okyanusu karıştırarak ilk kara parçalarını yarattıklarına inanılır. İlk cinsel birleşmeleri sonucunda Hiru-Ko (ひる-こ) (Japonca Sülük Çocuk) adlı sakat bir çocuk doğar. Bu çocuğu sazdan bir sal içerisinde suya bırakırlar. Çocuğun sakatlığını, kadın olduğu için asla ilk konuşmaması gereken İzanami'nin kuralları çiğnemiş olmasına bağlarlar. Yeniden işe başlayarak birçok ada ve tanrı yaratırlar.

    Ateş tanrısı Kagutsuçi'nin (Ya da Homusubi -ほむすび-) doğumu sırasında ölümcül yanıklar alan İzanami, karanlıklar ülkesi Yomi'ye gider. İzanagi de onu izler; ama Yomi'nin yiyeceklerini tadan İzanami artık geri dönemez. İzanagi bir ateş yakarak etrafı aydınlatınca, İzanami'nin bedeninin çürümeye başladığını ve kurtçuklarla kaplandığını görür. İzanami'nin buna öfkelenmesi üzerine ayrılırlar.

    İzanagi'nin ölülerle kurduğu ilişkiden arınabilmek için denize girerek yıkandığı sırada birçok tanrı ortaya çıkar.


    Şimdilik bu kadar arkdaşlar ilerleyen zamanlarda 7 Şans Tanrısı ve Kadim Kyūgunshin'i de paylaşacağım ^^...